Nem kell foglalkoznunk a vörös húsokban rejlő kockázattal, ha elég rostot, mikroorganizmust és vitamint eszünk, eleget pihenünk, illetve általában egészségesen élünk – mondta az Index által megkérdezett dietetikus.
Az Európába érkező bevándorlók könnyen radikalizálódnak.
p
0
1
7
Hírlevél-feliratkozás
Ne maradjon le a Mandiner cikkeiről, iratkozzon fel hírlevelünkre! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és elküldjük Önnek a nap legfontosabb híreit.
Összesen 21 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Theorba
2015. október 30. 05:23
Adalék:
1 Kg marhahús valamivel több mint 16000 liter édesvíz elfogyasztásába kerül, miközben metánkibocsájtás is hatalmas.
A baromfihús kb. a fele. (persze tápértékben is.)
Folyt: Füstölt sózott húsok...
Azzal a burkolt szándékkal dobták be ezt a rákkeltő témát, hogy szokjunk hozzá ahhoz a gondolathoz, hogy egyre kevesebb hús fog az asztalra kerülni, viszont örüljünk neki, mert így óvjuk az egészségünket.
Mindenki a vörös húsok "valószínű" karcinogenitásán rugózik, holott a WHO jelentésében ez gyengébb valószínűséggel van említve, mint a feldolgozott húsok rákkeltő hatása.
Márpedig, ha ránézünk a bolti felvágottaspult kínálatára, azért van ott 1-2 termék, ami első ránézésre sem a megtestesült egészség.
Számomra a fő üzenet az élelmiszeripari, tartósítószeres, ízfokozós katyvaszok veszélyességének hangsúlyozása.